Gratis-Boek.nl http://gratis-boek.nl 100% Gratis Nederlandstalige ebooks Wed, 21 Jun 2017 08:55:21 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.5 Bart FM Droog (red.) – Moordballaden http://gratis-boek.nl/bart-fm-droog-red-moordballaden/ http://gratis-boek.nl/bart-fm-droog-red-moordballaden/#respond Wed, 21 Jun 2017 08:55:01 +0000 http://gratis-boek.nl/?p=5920
download gratis poëzie moordballaden Op ware moorden gebaseerde gedichten

download dit ebook

Ruim veertig poëten of hun nazaten uit Nederland en Vlaanderen lieten van zich horen na een oproep op Facebook om gedichten bij echt gebeurde moordzaken te schrijven of in te sturen. Van de moord op Bonifatius in 754 – al in de achtste eeuw bezongen door een tot dusver onbekend Fries dichter – tot een nog steeds onopgehelderde roofoverval met dodelijk gevolg in 2011. Ze staan allemaal in de poëziebundel Moordballaden, die de ondertitel Op ware moorden gebaseerde gedichten heeft en stond onder redactie stond van Bart FM Droog.

Onder de deelnemende dichters zijn bekende namen als Ruben van Gogh, Diana Ozon, F. Starik en Elly de Waard. Ook minder bekend dichttalent als de Rotterdamse ex-moordrechercheur Robert E. Bal en de jonge stadsdichter van Groningen Lilian Zielstra leverden een bijdrage aan deze bundel.

Aan elk gedicht gaat een korte opsomming van de feiten vooraf: datum locatie, naam en leeftijd slachtoffer(s), status (opgelost/onopgelost). Na het gedicht volgt een droge beschrijving van de moordzaak, met doorverwijzingen naar extern bronmateriaal.

In september 2017 verschijnt van Moordballaden een gedrukte versie bij uitgeverij Vliedorp uit Houwerzij.

Download dit gratis ebook in pdf op nederlandsepoezie.org (download start direct)
]]>
http://gratis-boek.nl/bart-fm-droog-red-moordballaden/feed/ 0
Sophie Kinsella – Ken je me nog? http://gratis-boek.nl/sophie-kinsella-ken-je-me-nog/ http://gratis-boek.nl/sophie-kinsella-ken-je-me-nog/#respond Fri, 16 Jun 2017 11:41:31 +0000 http://gratis-boek.nl/?p=5916 gratis downloaden ken je me nog - sophie kinsella

download dit ebook

Gratis een Sophie Kinsella ebook lezen? Dat kan nu weer!

In dit gratis ebook voor Kinsella-fans ontwaakt Lexi met geheugenverlies in het ziekenhuis. Ze is nu achtentwintig, directeur van beroep en getrouwd met een knappe miljonair die wat vreemde eigenschappen heeft. En dan blijkt er ook nog Jon te zijn, die claimt haar minnaar te zijn. Wat is er toch allemaal aan de hand? Krijgt Lexi ooit haar geheugen nog terug? Wat hebben de mannen voor haar in petto?

Zoals alle boeken van Sophie Kinsella is ook dit gratis ebook een echt vrouwenboek dat lekker wegleest. Vergeet niet om je op onze gratis ebook-nieuwsbrief te abonneren. Dat kan door op de gele Abonneer-knop hierboven te klikken en je e-mailadres in te vullen. Dan blijf je op de hoogte van nieuwe gratis ebooks die we toevoegen. Geen spam, alleen gratis de leukste ebooks voor jou!

Download dit gratis ebook in pdf op gratispdf.nl (download start direct)

]]>
http://gratis-boek.nl/sophie-kinsella-ken-je-me-nog/feed/ 0
Jonah Falke – Steak Tartaar http://gratis-boek.nl/jonah-falke-steak-tartaar/ http://gratis-boek.nl/jonah-falke-steak-tartaar/#respond Fri, 09 Jun 2017 11:53:27 +0000 http://gratis-boek.nl/?p=5909 download gratis kort verhaal steak tartaar jonah falke

download dit ebook

In De Torenkamer van het Vondelparkpaviljoen wordt iedere week een jonge kunstenaar ‘opgesloten’. Het doel is om een week lang ongestuurd te werken aan een kunststuk. Op vrijdag haalt Andrea van Pol de kunstenaar op uit De Torenkamer en mag hij of zij presenteren wat hij of zij heeft gemaakt.

Literair debutant Jonah Falke ging ook in De Torenkamer en schreef het verhaal Steak Tartaar. Ter gelegenheid van de De week van de debutant bood Hebban dit verhaal gratis aan. Veel leesplezier!

Download dit ebook in epub gratis op hebban.nl (download start direct)

 

]]>
http://gratis-boek.nl/jonah-falke-steak-tartaar/feed/ 0
Colleen Cross – Nooduitgang http://gratis-boek.nl/colleen-cross-nooduitgang/ http://gratis-boek.nl/colleen-cross-nooduitgang/#respond Fri, 09 Jun 2017 10:00:00 +0000 http://gratis-boek.nl/?p=5903 gratis ebook thriller colleen cross nooduitgang

download dit ebook

‘Nooduitgang’ is een juridische thriller die zich afspeelt in de wereld van de georganiseerde misdaad. Het werk van Colleen Cross doet denken aan de boeken van Michael Connelly en John Grisham.

Kate Carter wordt als fraudeonderzoeker ingehuurd om een verdwenen financieel directeur op te sporen. Als ze ontdekt dat er kort na elkaar belangrijke medewerkers van het bedrijf vermoord worden en een aanslag op Kate wordt gepleegd, heeft ze hard hulp nodig. Kan ze haar vrienden wel vertrouwen? De fraudeonderzoekster raakt betrokken bij een misdaadsyndicaat dat nergens voor terugdeinst. Een spannend verhaal waar ook veel humor in zit. Er wordt wel veel gesproken over financiële transacties, als je hier niet in thuis bent kan het allemaal nogal ingewikkeld voorkomen.

Colleen Cross is de schrijfster van de juridische thrillers met de fraudeonderzoekster Katerina Carter in de hoofdrol.

Download dit gratis ebook in epub op iTunes.nl

]]>
http://gratis-boek.nl/colleen-cross-nooduitgang/feed/ 0
Eyeopen.nl – Zo sluit je jouw hypotheek af http://gratis-boek.nl/eyeopen-nl-zo-sluit-je-jouw-hypotheek-af/ http://gratis-boek.nl/eyeopen-nl-zo-sluit-je-jouw-hypotheek-af/#respond Thu, 08 Jun 2017 09:19:46 +0000 http://gratis-boek.nl/?p=5899 eBook_zo_sluit_je_jouw_hypotheek_af

download dit ebook

Huizen kijken op Funda is leuk, huizen bezichtigen ook. Maar op een gegeven moment wordt het serieuzer. Dan komt het afsluiten van de hypotheek om de hoek kijken. Logisch dat je daar een beetje tegenop ziet. Om je door het proces van het aanvragen van een hypotheek heen te helpen heeft Eyeopen.nl een ebook ontwikkeld. Hier vind je alle stappen die nodig zijn om een hypotheek aan te vragen.

In dit gratis ebook vind je onder andere:

  • uitleg over wat een hypotheek eigenlijk is
  • alle stappen die je gaat doorlopen
  • welke documenten je moet aanleveren

Download dit gratis ebook in pdf op eyeopen.nl (achterlaten naam, adres en telefoonnummer is verplicht)

]]>
http://gratis-boek.nl/eyeopen-nl-zo-sluit-je-jouw-hypotheek-af/feed/ 0