Gratis boeken lezen

Natuurlijk vind je hier op Gratis-Boek.nl een schat aan digitale boeken in PDF en ePub. Maar soms wil je gewoon de geur van papier ruiken, het gewicht van een echt boek in je handen voelen, het gevoel van het omslaan van bladzijden ervaren, het gelukzalige gevoel van een goed boek na honderden pagina’s leesplezier dichtslaan. We kunnen het ons goed voorstellen. Daarom op deze pagina een aantal tips over hoe je gratis boeken kunt lezen. Want ook papieren boeken kun je prima gratis lezen.

Bibliotheek

Oké, oké. Je hebt gelijk. Helemaal gratis is het niet, want je betaalt voor je lidmaatschap bij de bibliotheek. Tenzij je een kind bent van onder de 18 jaar. Dan is lidmaatschap gratis.

De reden dat we toch de bibliotheek vermelden onder de tips voor gratis boeken lezen is dat je voor een relatief klein bedrag enorm veel leesvoer hebt. Het lidmaatschap voor volwassenen bedraagt zo rond de € 45 tot € 50 per jaar.

Is een boek er niet? Dan kun je het uit een andere bibliotheek laten komen. Goed, je hebt misschien niet de allernieuwste boeken, maar je kunt altijd meer boeken lenen die je in je hele leven kunt lezen. Met een bibliotheek-abonnement kun je trouwens ook gratis ebooks lenen! Ideaal voor op vakantie.

Marktplaats

Heb je al eens op Marktplaats gekeken? Daar komen elke dag nieuwe advertenties op voor gratis boeken die je zo af kunt halen. Ongetwijfeld ook bij jou in de buurt. Heb je jouw gratis Marktplaats-boeken uit, dan zet je gewoon weer een advertentie voor iemand anders die op zoek is naar gratis boeken.

Weggeefhoek

Misschien nog handiger dan Marktplaats zijn de verschillende weggeefhoeken die je op Facebook aantreft. Elke plaats heeft er wel één. Meld je aan bij zo’n weggeefhoek en houd het aanbod dat voorbijkomt in de gaten. Natuurlijk kun je ook een oproepje doen voor gratis boeken. De kans is groot dat iemand van zijn boeken af wil en dat je ze gratis op mag komen halen.

Begin een boekenblog

Wat zeg je? Je hebt liever de allernieuwste boeken? Ook daarvoor heb ik een gratis (én legale) oplossing. Als je van lezen houdt, kun je vast ook goed vertellen over de boeken die je hebt gelezen. Als je jouw boekervaringen ook nog eens goed op schrift kunt krijgen, kun je een eigen boekenblog beginnen.

Gewoon even een gratis website aanmaken via Blogger of WordPress en je kunt meteen beginnen met bloggen! Wil je het iets serieuzer aanpakken, dan kun je via een webhostingbedrijf natuurlijk ook een eigen internetadres met webruimte aanvragen. Daarvoor moet je dan wel een bedrag van een paar euro per maand betalen.

Hoe je hiermee dan aan gratis boeken komt? Simpel. Je vraagt de boeken die je leuk vindt gewoon aan bij de uitgever, voor een bespreking op je website. Uitgevers hebben altijd boeken beschikbaar voor besprekingen in de media. En met je eigen blog ben je nu tenslotte ook een ‘medium’.

Natuurlijk is het handig om eerst een aantal recensies te schrijven over boeken die je al hebt gelezen, zodat je niet met een leeg weblog bij een uitgever aanklopt. En ja, het kan zijn dat een uitgever eisen stelt aan het aantal bezoekers. En dat zijn er in het begin natuurlijk nog niet zo veel, want je hebt ook veel concurrentie van andere boekenblogs. Maar goed: de aanhouder wint.

O ja, het kan ook handig zijn om een specifiek interessegebied te kiezen voor je boekenblog: science fiction, thrillers, fantasy… Zo val je eerder op tussen al het boekengeweld dat je al op internet aantreft.

Autumn 2- 728 x 90

x
Vind je gratis ebooks leuk?Al gedaan? Je kunt dit sluiten