Harrie Timmerman – (Nog steeds) tegendraads

Harrie Timmerman (1946) werd eind jaren negentig als wetenschapper bij de politie gedetacheerd. Hij was lid van het Groninger Cold Case Team, het eerste team dat in Nederland actief was. Niet zonder succes. Deze mannen en vrouwen kregen onder meer de beruchte seriemoordenaar Henk van E. voorgoed achter de tralies. Dit gratis te downloaden ebook van […]

download dit ebook

Harrie Timmerman (1946) werd eind jaren negentig als wetenschapper bij de politie gedetacheerd. Hij was lid van het Groninger Cold Case Team, het eerste team dat in Nederland actief was. Niet zonder succes. Deze mannen en vrouwen kregen onder meer de beruchte seriemoordenaar Henk van E. voorgoed achter de tralies.

Dit gratis te downloaden ebook van 300 pagina’s is verplichte kost voor iedereen die een carrière bij politie of justitie ambieert (of er al werkt). Het is óók verplichte kost voor iedereen die geïnteresseerd is in strafrecht, misdaad of onderzoeksjournalistiek.

In (Nog steeds) tegendraads blikt de oud-politieman Harrie Timmerman terug op zaken die het Groninger Cold Case team in de periode 1999-2004 behandelde: onder meer de zaak Ina Post, de busramp te Sierre en de zaak Sharleyne Remouchamps.

Strafrechtdeskundige Mr. Dr. P. Smith, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen zegt over (Nog steeds) tegendraads: “Het boek wordt gaandeweg steeds interessanter. Niet alleen vanwege de inhoud van de beschreven zaken, maar ook door de beschrijving van de verhoortechnieken en de aanpak van het Cold Case Team. Daarnaast word ik ook gegrepen door de persoonlijke ervaringen van Harrie Timmerman met de organisatie van de politie, de starre hiërarchie en de conflicten met ‘meerderen’. De mensen die mij ooit hebben afgeraden om een carrière bij het OM te ambiëren, lijken steeds meer gelijk te krijgen.”

Download dit gratis ebook in pdf op nederlandsepoezie.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Vind je gratis ebooks leuk?Al geliket? Je kunt dit sluiten!