Nederlandse ebooks gratis downloaden

Het aanbod ebooks om gratis te downloaden is groot. Maar hoe vind je nu Nederlandse ebooks tussen dat grote aanbod? Simpel op Gratis-Boek.nl hebben we alleen Nederlandse ebooks voor je verzameld. Klik op ‘alle genres‘ of bekijk het genre van je voorkeur in het menu hierboven om de ebooks te vinden. Daarnaast zijn er natuurlijk […]

Het aanbod ebooks om gratis te downloaden is groot. Maar hoe vind je nu Nederlandse ebooks tussen dat grote aanbod? Simpel op Gratis-Boek.nl hebben we alleen Nederlandse ebooks voor je verzameld. Klik op ‘alle genres‘ of bekijk het genre van je voorkeur in het menu hierboven om de ebooks te vinden.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere mogelijkheden om legaal aan Nederlandse ebooks te komen. Op deze pagina helpen we je op weg met een aantal tips om ook Nederlandse ebooks gratis te downloaden.

1. Apple Books

Heb je een iDevice van Apple, zoals een iPad, een iPod of een iPhone? Dan heb je de beschikking over de Boeken-app van Apple (voorheen bekend als iBooks). Dit is een app waarin je het aanbod aan ebooks van Apple vindt. Hierin zijn ook heel veel Nederlandse ebooks opgenomen.

Het is eenvoudig om de gratis ebooks te vinden. Klik in het menu aan de rechterkant op ‘gratis boeken’. Je ziet dan alle Nederlandstalige boeken (mits de locatie die je in iBooks hebt ingesteld Nederland of de Nederlandse taal is).

Nederlandse ebooks gratis downloaden 2
Via Apple Boeken vind je gemakkelijk Nederlandse ebooks om gratis te downloaden

2. Smashwords

Ken je Smashwords al? Dit is een platform waarop schrijvers zelf hun ebooks plaatsen. Er is een betaald assortiment, maar ook een groot aanbod aan gratis ebooks. Ook in het Nederlands. Het is wat lastiger om het Nederlandstalige aanbod te vinden, omdat je niet kunt filteren op taal. Je moet dus zoeken op de naam van de schrijver of zoekwoorden als ‘dutch’ of ‘Nederlands’.

3. Websites waar je ebooks kunt downloaden

Er zijn verschillende websites waar je gratis ebooks kunt downloaden. Zo zijn er ook verschillende websites waar je Nederlandse ebooks kunt downloaden. Je bekijkt deze tekst nu op een van deze sites 😉 Gratis-Boek.nl is een van de beste, al zeggen we het zelf. Op deze site vind je ook verhalen en complete boeken in verschillende genres, die je gratis als epub of als pdf kunt downloaden. Hier zijn trouwens ook veel boeken van het Smashwords-platform op opgenomen.

4. Gratis ebooks op bol.com

De Nederlandse webshop bol.com heeft een overzicht gemaakt van Nederlandstalige (en Engelstalige) ebooks die je gratis kunt downloaden. De meeste zijn wat oudere (rechtenvrije) boeken, maar ook hier zit vast wel iets interessants voor je tussen.

5. Bibliotheek

Heb je een abonnement bij de bibliotheek? Dan kun je gratis Nederlandse ebooks voor je ereader downloaden. In het assortiment van de bibliotheek zijn meestal niet de nieuwste boeken opgenomen, maar toch vind je hier een mooi aanbod dat de moeite van het bekijken waard is.

6. Gratis Nederlandse ebooks voor je Kobo

Heb je een ereader van Kobo? Dan kun je ook terecht in het gratis aanbod van Kobo. Je vindt hier gratis titels in verschillende genres.

7. Illegaal ebooks downloaden

Natuurlijk gebeurt ook dit veel: gratis illegaal ebooks downloaden. Het woord ‘illegaal’ zegt het al: het mag officieel niet. Al zo’n drie jaar niet meer, na een uitspraak van de rechter. Voor die tijd was alleen het aanbieden van auteursrechtelijk beschermd materiaal verboden. Illegaal downloaden is ook niet echt nodig, want er zijn zoals je op deze pagina al kunt zien, genoeg alternatieven.

Heb je zelf nog goede tips waar je Nederlandse ebooks gratis kunt downloaden? Geef dat dan even door, dan kunnen we die opties hier ook vermelden.