Gratis boeken downloaden Android

Gratis boeken downloaden Android

Heb je een Android-smartphone of Android-tablet? Dan wil je die natuurlijk ook gebruik om boeken op te lezen! En het liefst een beetje goedkoop. Of misschien zelfs gratis. Gelukkig is dat goed mogelijk. Hier hebben we de mogelijkheden voor het downloaden van ebooks voor Android voor je op een rij gezet.

Epub-reader

Ebooks in de vorm van epub-bestanden kun je op je Android-apparaat lezen als je hier een app voor hebt geïnstalleerd. Er zijn verschillende apps in omloop, waarvan je zelf even moet bekijken of je deze fijn vindt of niet.

Google Play Books heeft een eigen app, maar bekend zijn ook de apps van Kobo Books en die van Amazon. Wil je een app downloaden om gratis boeken via Android te lezen, zoek dan op ‘epub’ in de Google Play Store. Je vindt er dan massa’s.

Epub-readers in de Google Play Store

Gratis-Boek.nl

Je bent er nu toch, dus je kunt net zo goed even op deze site kijken wat we aan aanbod voor hebben. Hier vind je alle ebooks de we op de site hebben staan. Het zijn er meer dan 500, er zit dus altijd wel iets van je gading bij. Er staan boeken als pdf en als epub op de site. Beide bestanden kun je bekijken met je Android-tablet of Android-smartphone.

Google Play Store

Als tweede de Google Play Store, dé aangewezen plek voor jou als bezitter van een Android-apparaat om apps, films en boeken te downloaden. De meeste boeken kosten inderdaad geld, maar er zijn er gelukkig ook genoeg gratis te vinden.

Ga direct naar de gratis boeken in de Google Play Store

Smashwords

Een derde goede plek om gratis ebooks te downloaden is de Amerikaanse site Smashwords. Het is hier wel even zoeken naar gratis Nederlandstalige ebooks, maar ze staan er zeker op. De bestanden kun je onder andere downloaden als epub of pdf, die je gemakkelijk op je Android-apparaat kunt lezen.

Tip: zoek bijvoorbeeld op de tag Dutch om het NL aanbod te vinden

bol.com

Online warenhuis bol.com heeft niet alleen een gigantisch aanbod betaalde ebooks, ze hebben ook een flink aantal gratis ebooks voor je verzameld. Ook hier vind je epubs, die je eenvoudig met je Android gratis kunt lezen. Het gaat soms om oudere boeken waarvan de auteursrechten verlopen zijn, maar er zijn ook wel wat moderne boeken te vinden die door de auteur of de uitgever gratis worden aangeboden.

Op bol.com staan zowel gratis NL/BE als ENG/US ebooks.

Ga meteen naar het gratis aanbod ebooks van bol.com

Digitale Bibliotheek Nederlandse Letteren

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale verzameling van gratis te downloaden boeken die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis. Het zijn boeken van honderden jaren terug tot enkele jaren terug. Je vindt hier boeken waarvan de auteursrechten zijn verlopen of boeken die anderszins in het publieke domein thuishoren. De collectie is representatief voor het hele Nederlandse taalgebied en komt tot stand door een samenwerking tussen de Taalunie, de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.

Bekijk de collectie op dbnl.org

Wil je weten hoe je jouw ebooks op je smartphone zet? Lees dan dit.