Gratis verhalen lezen

Gratis verhalen downloaden en lezen

Wil je gratis verhalen lezen? Dat is gelukkig goed mogelijk via internet. Veel van de zogenoemde ebooks die je kunt downloaden zijn namelijk korte of langere verhalen.

Ga direct naar de gratis korte verhalen die je op deze website kunt vinden.

Waarom bieden schrijvers gratis verhalen aan?

Schrijvers bieden hun verhalen gratis aan om promotie te maken voor hun andere verhalen en boeken. Door een kort (of iets langer) verhaal gratis aan te bieden, leer je de schrijfstijl van de schrijver kennen.

Zo wil je de volgende keer misschien wel een klein bedrag voor een langer verhaal betalen. Gratis verhalen zijn daarom een mooie vorm van reclame.

In sommige gevallen zijn verhalen gratis te lezen of te downloaden omdat de auteursrechten op het verhaal zijn verlopen.

Waarom zijn gratis verhalen populair?

Gratis verhalen doen het goed doordat vrijwel iedereen tegenwoordig een smartphone of tablet heeft. Als je zin hebt om te lezen, ga je naar de Boeken-app van Apple of naar de Google Play Store en kijk je simpelweg wat je kosteloos kunt downloaden. Daar staan vaak best leuke gratis verhalen tussen.

De meeste ebooks van volledige lengte zijn niet gratis. Dat is ook logisch. Aan een lang boek heeft de schrijver veel werk gehad en als hij dat volledig gratis aanbiedt, loopt hij inkomsten mis. Toch vind je ook wel langere verhalen als je op de gebruikelijke plekken gaat zoeken.

Waar vind je gratis verhalen? Hier!

In de eerste plaats vind je gratis verhalen hier, op Gratis-Boek.nl. Behalve complete gratis ebooks hebben we ook veel gratis verhalen voor je verzameld.

Ga naar het genre van je keuze om het overzicht op gratis-boek.nl te bekijken. Alle genres gratis verhalen vind je onder het menu Gratis ebooks in de menubalk bovenaan deze pagina.

Wil je alleen op korte verhalen filteren? Probeer dan de categorie novelle / kort verhaal.

Meer gratis verhalen lezen?

Andere plekken waar je gratis verhalen kunt vinden, zijn de volgende:

In de Google Play Store vind je diverse gratis verhalen en boeken die je kunt lezen met de Google Play Boeken-app voor Android en iPad/iPhone. Met Apple’s Boeken app download je gratis verhalen op de iPad en iPhone. Kobo heeft zowel Nederlandstalige gratis e-books als Engelstalige gratis e-books.

Op free-ebooks.net vind je Engelstalige digitale boeken, waar ook veel korte verhalen tussen staan.

Op Smashwords kunnen schrijvers zelf hun eigen verhalen publiceren. Sweek.nl en shortreads.nl zijn andere websites waar je direct verhalen van schrijvers kunt lezen. Of zelf een verhaal kunt publiceren dat door duizenden anderen gelezen kan worden!

Zelf een verhaal geschreven?

Heb je zelf een kort verhaal geschreven en online gezet? En zou je graag meer lezers willen hebben? Stuur ons dan een bericht, dan nemen we het voor je op, op deze website.

Zo bereik je snel duizenden bezoekers die continu op zoek zijn naar nieuwe gratis verhalen om te downloaden en te lezen.