Gratis ebooks

Heb je een ereader? Dan wil je natuurlijk ook graag ebooks downloaden. En gratis ebooks downloaden klinkt natuurlijk helemaal goed. Er is een levendige markt in illegale gratis ebooks, maar er zijn ook genoeg legale mogelijkheden. Zie hieronder. Waar kun je ebooks gratis downloaden? Je bent op de goede plek aanbeland. Er zijn namelijk diverse […]

Heb je een ereader? Dan wil je natuurlijk ook graag ebooks downloaden. En gratis ebooks downloaden klinkt natuurlijk helemaal goed. Er is een levendige markt in illegale gratis ebooks, maar er zijn ook genoeg legale mogelijkheden. Zie hieronder.

Waar kun je ebooks gratis downloaden?

Je bent op de goede plek aanbeland. Er zijn namelijk diverse website waar je gratis ebooks kunt downloaden. Een van de bekendste sites hiervoor is Gratis-Boek.nl, de site waarop je nu zit. Je vindt onze gratis ebooks door in het menu naar ‘alle genres‘ (een submenu van gratis ebooks) of naar een van de specifieke genres te gaan.

Het menu van Gratis-Boek.nl: klik op een genre om alle gratis ebooks in dat genre te bekijken

Gratis boeken in alle genres

Zo zijn er thrillers, reisboeken, romans, kinderboeken, educatieve boeken en nog veel meer gratis te downloaden ebooks. Veel uitgevers en schrijvers zelf bieden gratis e-books aan, bijvoorbeeld ter promotie.

De aanbieding is soms tijdelijk en soms blijft het ebook ook gratis beschikbaar. Uiteraard zijn de ebooks die je hier kunt vinden voor 100% legaal.

Maar behalve deze site zijn er nog meer bronnen om aan gratis legale ebooks te komen.

Gratis e-books van nu

In de Google Play Store vind je verschillende gratis boeken die je kunt lezen met de Google Play Boeken-app voor Android en iPad/iPhone.

Met Apple’s Boeken-app download je een flinke collectie Nederlandstalige gratis boeken op je iPad of iPhone.

Kobo heeft zowel Nederlandstalige gratis e-books als Engelstalige gratis e-books.

Via Smashwords en Wattpad kunnen schrijvers zelf hun eigen boeken publiceren. Op deze platforms vind heel veel gratis e-books.

Oudere gratis e-books

Oudere e-books waarvan het auteursrecht boek is verlopen mag je vrij uitwisselen via internet.

Project Gutenberg is een archief van auteursrechtenvrije, meest oudere boeken. Ook op Manybooks.net vind je ook veel van dit soort boeken.

Bij de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) tref je een uitgebreide verzameling met Nederlandse literatuur aan. Ook bol.com biedt een aantal gratis oudere e-books aan.

Amazon.nl biedt gratis Nederlandse klassiekers en Engelstalige klassiekers aan. Let op: deze boeken zijn alleen geschikt voor Amazon Kindle e-readers en Kindle lees-apps.

Illegale boeken

Via BitTorrent vindt een levendige uitwisseling van illegale ebook downloads plaats. BitTorrent is een techniek om bestanden uit te wisselen met anderen. Als je iets downloadt, uploadt je meestal tegelijkertijd ook iets.

Hoewel via BitTorrent ook veel rechtenvrije boeken uitgewisseld worden, is het aan de buitenkant meestal niet te zien of op deze boeken auteursrecht rust. Downloaden en uploaden van auteursrechtelijk beschermde bestanden is niet toegestaan.

Gelukkig zijn er voldoende vrij beschikbare e-books om een leven lang legaal te lezen. Kijk maar eens bij deze alternatieven voor illegaal downloaden.

gratis ebooks

Gratis e-books op Gratis-Boek.nl

Het eerste startpunt voor je zoektocht naar gratis ebook begint natuurlijk hier. Deze e-books die je op onze site vindt zijn ter beschikking gesteld door uitgevers en schrijvers of zijn vrij beschikbaar op internet uit legale bronnen.

Je kunt door de lijst bladeren door in het menu hierboven te klikken op ‘alle genres‘ of door te kiezen voor een van de onderliggende genres. Veel plezier met jouw gratis ebooks op Gratis-Boek.nl!

Gratis ebooks van bekende schrijvers?

Waar zijn de gratis ebooks van Kluun, Saskia Noort of Herman Koch?, horen we soms. Of: waar zijn de ebooks van De Zeven Zussen van Lucinda Riley of Harry Potter van J.K. Rowling?

Je moet weten dat elke schrijver en/of uitgever zelf kiest of hij/zij zijn ebooks gratis wil aanbieden. Veel bekende schrijvers verkopen hun boeken toch wel, zodat ze er weinig belang bij hebben om hun boeken gratis beschikbaar te stellen.

Onbekendere auteurs kiezen er daarentegen juist wel voor om een deel van hun oeuvre gratis weg te geven als promotiemiddel. Mensen die de gratis ebooks hebben gelezen willen dan mogelijk in de toekomst wél voor een ander boek betalen.

Toch zijn er ook een aantal ebooks van bekende(re) schrijvers die wel op Gratis-Boek.nl aanbieden. Dat zijn bijvoorbeeld verhalen of boeken van de volgende schrijvers:

Hoe kun je gratis boeken lezen op je tablet of ereader?

Nadat je jouw gratis ebooks hebt gedownload, wil je ze natuurlijk meteen op je tablet of ereader zetten om te gaan lezen. Gelukkig is het meestal vrij gemakkelijk om je ebooks op jouw tablet of ereader te krijgen.

Wel is de procedure voor de verschillende merken tablets en ereaders soms iets anders. Op deze site leggen we je duidelijk uit hoe je ebooks op een iPad, Kobo, tablet of andere ereader zet.

Ga daarvoor na een van de volgende uitlegpagina’s.

Heb je nog andere vragen over deze site, over gratis ebooks of ereaders? Lees dan de veelgestelde vragen.