Hoe ebooks op iPad zetten?

De iPad (en ook de iPod en de iPhone) is voorzien van een speciale ebook-app: Boeken (of Apple Books, voorheen bekend als iBooks). Met de Boeken-app van Apple kun je ebooks op de iPad zetten en lezen. Ja, ook gratis ebooks kun je op je iPad lezen. Kun je de app Boeken/Books niet op jouw […]

De iPad (en ook de iPod en de iPhone) is voorzien van een speciale ebook-app: Boeken (of Apple Books, voorheen bekend als iBooks). Met de Boeken-app van Apple kun je ebooks op de iPad zetten en lezen. Ja, ook gratis ebooks kun je op je iPad lezen.

Kun je de app Boeken/Books niet op jouw iPad vinden (vraag het Siri of zoek met Spotlight)? Dan kun je deze gratis downloaden vanuit de App Store. Hieronder leggen we je kort uit hoe je ebooks op de iPad zet met behulp van Apple Books.

Ebooks op iPad zetten met de Boeken-app (iBooks)

Tik op het icoon van Boeken om de app te openen. Je ziet dan het overzicht van alle boeken die op jouw iPad staan. Hier zijn ook pdf-bestanden opgenomen. Als je nog geen ebooks op jouw iPad hebt staan, dan zie je hier natuurlijk niks. 

Je kunt nu tikken op ‘Uitgelicht’ of op ‘Hitlijsten’ om populaire boeken te zien. Je kunt ook op het zoekicoon tikken om zelf een titel te zoeken.

Wil je door de gratis aangeboden boeken bladeren? Kies dan in iBooks voor de categorie ‘Gratis boeken’. Er is een grote selectie aan gratis ebooks, in verschillende genres.

Heb je een interessant gratis of betaald ebook gevonden? Dan kun je tikken op ‘Koop’ (bij een betaald ebook) of direct op ‘Download’ (bij een gratis ebook). Ebooks worden betaald met je creditcard die aan je Apple-account is gekoppeld. Heb je geen gekoppelde creditcard? Dan krijg je daarvan een melding. Overigens is het ook mogelijk om ebooks te kopen met een iTunes-tegoed dat je bij elke supermarkt aan kunt schaffen.

Heb je een ebook gekocht en daarna op download getikt, dan staat het in je bibliotheek van de iBooks-app. Je kunt nu tikken op ‘Lees’, waarna het ebook zal openen en je meteen kunt beginnen met lezen.

Ebooks vanaf je Mac of pc toevoegen

De Boeken-app van Apple kun je ook goed gebruiken om ebooks vanaf je pc of Mac aan je iPad toe te voegen. Je ebooks worden in dit geval automatisch gesynchroniseerd via iCloud (je hebt hiervoor een gratis abonnement tot 5 GB).

Om je ebooks op je iPad te krijgen sleep je ze simpelweg naar de bibliotheek van de Boeken-app. De bestanden worden nu vanzelf gesynchroniseerd.

Ben je klaar met lezen, dan kun je de app gewoon sluiten. De volgende keer dat je iBooks opent, zul je verder kunnen gaan waar je was gebleven.

Ebooks op iPad zetten met iTunes

Een andere optie om ebooks op je iPad te zetten, is met behulp van iTunes. Dit werkt in feite precies hetzelfde als met iBooks. Je opent de iTunes-app op je iPad (of iPod of iPhone), zoekt het boek (op de titel van het boek of op de naam van de auteur), waarna je het al dan niet tegen betaling kunt downloaden.

Ebooks naar je iPad mailen

En dan kun je jouw ebooks ook nog naar je iPad, iPod of iPhone mailen. Stuur het bestand of de bestanden naar een mailadres dat je op je iDevice kunt openen en tik in de mail op het epub-bestand met het Boeken-icoontje. Het bestand opent nu automatisch in de Boeken-app van Apple en je kunt meteen beginnen met lezen.

Zo makkelijk is het om ebooks op je iPad te zetten met behulp van iBooks of iTunes. Het aanbod aan gratis ebooks voor je iPad is ook heel groot. Blader alleen al eens door het aanbod dat je op deze website vindt.

Hier vind je nog meer aanbod naar ebooks voor je iPad.

Heb je toch nog vragen, dan horen we dat graag. Of laat hieronder jouw reactie achter.

2 comments on “Hoe ebooks op iPad zetten?

    1. Je kunt hiervoor een programma downloaden dat Calibre heet. Daarmee kun je de epubs overzetten op je iPad. Een andere snelle optie is om de epub naar een mailadres te sturen dat je op je iPad kunt openen. Tik op het epub-bestand en dat opent automatisch in de Books-app op je iPad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *