Hoe ebooks downloaden?

Nadat je gratis ebooks hebt gevonden, of een ebook hebt gekocht via een van de vele mogelijke kanalen, zul je het moeten downloaden om het op je computer, tablet of ereader te kunnen lezen. Op deze pagina laten we je zien hoe je het ebooks vervolgens downloadt. Een kort stappenplan voor het downloaden van ebooks. […]

Hoe ebooks downloaden?

Nadat je gratis ebooks hebt gevonden, of een ebook hebt gekocht via een van de vele mogelijke kanalen, zul je het moeten downloaden om het op je computer, tablet of ereader te kunnen lezen. Op deze pagina laten we je zien hoe je het ebooks vervolgens downloadt. Een kort stappenplan voor het downloaden van ebooks.

1. Ebooks downloaden

Na aanschaf van een ebook verschijnt meestal een link waar je op moet klikken om het ebook te downloaden. Deze link kun je mogelijk ook vinden in je aankoopgeschiedenis. Meestal wordt de link ook naar je gestuurd in een mail. Kun je het bestand niet vinden, nadat je op de link hebt geklikt, kijk dan in de map met ‘downloads’ op jouw computer.

2. Ebooks openen en lezen

De meeste ebooks zullen in het epub-formaat worden aangeboden. Dit is de standaard op het gebied van ebooks. Epub-bestanden kun je zowel op je pc, op je Mac, op je tablet (Android of Apple) als op je smartphone openen en lezen. De meeste moderne tablets en smartphones zijn standaard al voorzien van apps waarmee je epubs kunt openen en kunt lezen.

3. Ebooks op je computer

Wil je ebooks op je computer lezen? Dan kun je het gratis programma Adobe Digital Editions downloaden. Met dit programma kun je ebooks ook gemakkelijk van je computer naar je ereader sturen. Hiervoor moet je je ereader met een usb-kabeltje met je computer verbinden. Op de Mac kun je ook ebooks lezen met het programma iBooks.

Ebooks als pdf

De meeste ebooks zijn dus in het gebruikelijke epub-formaat. Je komt echter ook wel pdf’s tegen. Pdf’s lenen zich goed om te lezen op je computer of je tablet, maar meestal minder op je ereader. Pdf’s passen zich namelijk niet zo makkelijk aan de grootte van het scherm aan.

Gratis ebooks downloaden of ebooks kopen?

Er worden via aanbieders als Kobo of bol.com veel ebooks te koop aangeboden. Daarnaast zijn er ook massa’s gratis ebooks verkrijgbaar. Op het gebied van ebooks is er ook veel piraterij. Hierbij worden ebooks die je normaal gesproken moet kopen gratis aanboden. Gratis illegaal ebooks downloaden is sinds een aantal jaren strafbaar. Het zelf gratis aanbieden van ebooks zonder toestemming van de auteur en de uitgever was altijd al strafbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *