Hoe ebooks van tablet naar ereader overzetten?

E-books overzetten van tablet naar e-reader

Hoe zet je ebooks over van je tablet naar je ereader?

Daarvoor zijn verschillende methoden, die we hieronder kort voor je bespreken.

Via de computer

Het makkelijkst is het wellicht om het via je computer te doen. Je koppelt je tablet en je e-reader beide aan je computer en je sleept de e-books van je tablet naar je e-reader.

Via een SD-kaartje

Je kunt er ook voor kiezen op het SD-kaartje waarop je e-books staan uit je tablet te halen en in je e-reader te stoppen. Daarna kun je het boek gewoon openen op je e-reader.

Via een USB-kabel

Met een USB-kabel met OTG-functie (‘On The Go’) kun je jouw tablet met je ereader verbinden. Via de bestandenbeheer-app op je tablet kun je de ebooks dan overzetten naar je ereader.

Let op: dit werkt niet met alle tablet en ereaders.

Via webmail

Alternatief kun je de e-books ook naar je webmail sturen, dan inloggen op je mail via je Kobo en vanaf daar het e-book opslaan op je e-reader.

2 comments on “Hoe ebooks van tablet naar ereader overzetten?

 1. Geachte dames/heren,
  0p 28 februari heb ik in Play boeken een e-book gekocht op mijn tablet, ik was het daar ook aan het lezen. Sinds enkele dagen heb ik een e-reader en ik wil dit boek graag daarop verder lezen. Op mijn tablet kan ik géén download van het betreffende boek vinden en daarom kan ik het niet op mijn e-reader zetten. Van andere boeken, waarvan ik wel een download heb kan dat wel.
  Uw berichten zie ik graag tegemoet.
  Met vriendelijke groet,
  Cora Ham

  1. Beste mevrouw Ham,

   Wat u kunt doen is het volgende: ga naar ‘Mijn Boeken’ in Google Play op uw laptop of desktop. Daar ziet u een overzicht van alle boeken die u met Google Play heeft gedownload.

   Als u op de 3 puntjes onder een boek klikt, krijgt u een menu te zien met daarin de optie ‘epub downloaden’. Als u hierop klikt, kunt u de epub op uw computer opslaan. Vervolgens zet u dit bestand over op uw e-reader.

   Vriendelijke groet,
   Gratis Boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *