Online boeken lezen

Wil je gratis boeken lezen zonder ze te downloaden? Je hoeft ebooks niet altijd te downloaden om ze te kunnen lezen. Er worden ook veel online boeken om te lezen aangeboden. Hieronder geven we je een aantal suggesties van plekken waar je gratis online boeken kunt lezen. Heb je zelf ook nog goede tips? Dan […]

online boeken lezen

Wil je gratis boeken lezen zonder ze te downloaden? Je hoeft ebooks niet altijd te downloaden om ze te kunnen lezen. Er worden ook veel online boeken om te lezen aangeboden. Hieronder geven we je een aantal suggesties van plekken waar je gratis online boeken kunt lezen. Heb je zelf ook nog goede tips? Dan horen we graag van je.

Gratis boeken lezen via Smashwords

Op Smashwords plaatsen schrijvers van over de hele wereld hun betaalde en hun gratis boeken. Deze boeken (en korte verhalen) kun je downloaden, maar ook gewoon online lezen. Het is een beetje lastig om het assortiment Nederlandstalige boeken te vinden, maar buiten dat is Smashwords een mooie site waarop veel pareltjes gratis en tegen een lage prijs te vinden zijn.

Bekijk het online boeken aanbod van Smashwords

Gratis boeken lezen via Wattpad

Wattpad is een community van schrijvers en lezers. Als schrijver kun je jouw verhalen plaatsen en als lezer kun je deze verhalen gratis en meteen in je browser lezen. Ook kun je commentaar geven op de verhalen. De moeite van het bekijken waard als je online wilt lezen zonder iets te hoeven downloaden.

Bekijk alle verhalen op Wattpad

Gratis boeken lezen via de Online Bibliotheek

Natuurlijk, die goeie ouwe bibliotheek. Ook daar kun je ebooks lenen om die eenvoudig online op je pc of Mac te lezen. Je kiest gewoon een ebook uit de steeds groter wordende catalogus, zet het op je digitale leesplank om het te lenen en je leest het in je browser. Na 21 dagen verdwijnt het vanzelf weer. Je moet uiteraard wel lid zijn van de bibliotheek om deze ebooks te kunnen lezen.

Bekijk alle ebooks via de online bibliotheek

Meer plekken om gratis te lezen?

Meer websites waar je gratis kunt lezen zijn welkom. Neem contact op als je ons meer kunt vertellen.