FAQ

Heb je vragen over de website Gratis-Boek.nl, over ebooks of ereaders? Grote kans dat je je vraag op onze website beantwoord vindt. Mocht je vraag er niet tussen staan, dan kun je ons altijd een bericht sturen of een reactie onder dit artikel achterlaten. WAAR KAN IK EEN EREADER KOPEN? eReaders zijn tegenwoordig te koop […]

Heb je vragen over de website Gratis-Boek.nl, over ebooks of ereaders? Grote kans dat je je vraag op onze website beantwoord vindt. Mocht je vraag er niet tussen staan, dan kun je ons altijd een bericht sturen of een reactie onder dit artikel achterlaten.

WAAR KAN IK EEN EREADER KOPEN?

eReaders zijn tegenwoordig te koop bij bijna elke elektronica winkel. Vergelijken in een winkel is soms lastig maar online kun je eReaders goed vergelijken aan de hand van het merk, de prijs en de specificaties.

HOE LEES IK DE GRATIS EBOOKS OP MIJN IPAD?

De gratis ebooks op gratis-boek.nl zijn bijna allemaal in ePub of PDF formaat te downloaden. De iPad, maar ook andere tablets kunnen hier moeiteloos mee omgaan. Klik op de downloadlink en open het bestand. Heb je de gratis iBooks app op je iPad staan dan zal de iPad vragen of het bestand met iBooks geopend moet worden.

WAAR VIND IK BETAALDE EBOOKS?

Ben je op zoek naar betaalde ebooks? Of op zoek naar gratis of voordelige ebooks van bekende schrijvers als Kluun, Saskia Noort, Herman Koch of anderen? Heb je niet gevonden wat je zocht of ben je op zoek naar specifieke titels ?

Onderstaande digitale boekhandels bieden een uitgebreid ebook assortiment aan:

WAT IS EPUB ?

De afkorting ePub staat voor ‘electronic publication’ ofwel elektronische publicatie, het bestandsformaat voor digitale boeken. Bij ePub is de opmaak niet hard zoals bij PDF maar passen de regels en de pagina’s zich aan naar de grootte van het scherm waarop het bestand wordt bekeken. Erg handig in een tijd dat er veel verschillende soorten apparaten met verschillende schermgroottes zijn.

KAN IK EBOOKS OP MIJN PC LEZEN?

Ja ebooks kun je ook op je pc lezen. PDF bestanden worden automatisch geopend in Adobe Reader en ePub bestanden kun je op je pc lezen in Adobe Digital Editions.

Download gratis Adobe Reader >
Download gratis Adobe Digital Editions >

HOE LEES IK DE AANGEBODEN EBOOKS?

Om de ebooks te lezen heb je een eReader, pc, iPhone, iPad of tablet nodig. Afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt kun je verschillende formaten lezen. Meer informatie even ebooks en ereaders vind je hier.

HOE KRIJGEN JULLIE NIEUWE EBOOKS?

We ontvangen tips van bezoekers van gratis-boek.nl, verzoeken schrijvers die hun ebook willen aanbieden en struinen daarnaast zelf het internet af op zoek naar nieuwe ebooks. Een tip doorgeven? Stuur ons een e-mail of gebruik het contactformulier.

WAAROM LINKEN JULLIE NIET NAAR TORRENT EN FILE SHARING SITES?

Het is niet te achterhalen of de torrent bestanden of gedeelde bestanden legaal verkregen zijn. Daarnaast mogen de bestanden vaak niet gedeeld worden zonder toestemming van de auteur of van de uitgever. Gratis-boek.nl plaatst daarom geen links naar torrent files tenzij de auteur daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft. Hetzelfde geldt voor file sharing sites. Ook daar is niet te achterhalen of het bestand met instemming van de rechthebbende is geplaatst.

ZIJN DE EBOOKS OP DEZE WEBSITE LEGAAL?

Ja, de ebooks op deze website zijn 100% legaal. De linkjes verwijzen naar de website van de auteur, de uitgever, webshops of stichtingen die rechtenvrije ebooks aanbieden. Gratis-boek.nl verwijst dus bewust naar de website van de rechthebbende. In een enkel geval hebben wij het aangeboden ebook met toestemming van de rechthebbende op onze eigen server staan.

DE LINK NAAR HET EBOOK WERKT NIET

Omdat verreweg het grootste deel van de ebooks niet op onze server staat, hebben we er geen controle over dat gratis aangeboden ebooks op een zeker moment weer verdwijnen. Onze linkchecker geeft automatisch aan wanneer links niet meer werken. Je ziet dan dat de knop ‘Download’ doorgehaald is. We proberen voor deze verwijderde ebooks dan een nieuwe bron te vinden. In sommige gevallen heeft de schrijver of de uitgever echter besloten om het boek niet meer gratis aan te bieden.

HOE WERKT HET AANMELDEN VAN EEN GRATIS EBOOK?

Heb je een boek geschreven en stel je dit gratis ter beschikking ? Dan kun je je boek bij gratis-boek.nl aanmelden.

ZO WERKT HET

  1. Zorg dat je ebook beschikbaar is op je eigen website, je facebook of op de website van de uitgever. (Heb je geen eigen site? Vraag ons dan om je ebook op onze server te plaatsen.)
  2. Zorg ervoor dat er een goede cover op je website aanwezig is. Dat levert meer aandacht op. We gebruiken deze als vooraankondiging op de website. Je kunt de cover ook meesturen in je bericht aan ons.
  3. Maak voor je ebook gebruik van de meest gangbare formaten zoals PDF en/of ePub.
  4. Stuur een e-mail of vul het contactformulier in.

WAT KOST HET?

Plaatsing op gratis-boek is helemaal gratis. Je hoeft er niets voor te betalen.

HOELANG DUURT HET VOOR MIJN BOEK OP DE WEBSITE STAAT?

Er worden veel ebooks aangemeld. Om elk ebook de aandacht te geven die het verdient wordt er om de paar dagen een nieuw ebook geplaatst. Afhankelijk van het het aantal aangemelde ebooks kan het daardoor maximaal 4 weken duren voordat je ebook geplaatst wordt. Stuur ons gerust een reminder als je vindt dat het te lang duurt. Let op: we behouden ons het recht voor om ebooks te weigeren.

WAT GEBEURT ER ALS IK MIJN EBOOK NIET MEER GRATIS AAN WIL BIEDEN?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je gratis ebook  zoveel succes heeft dat je besluit een vergoeding te gaan vragen. Stuur gratis-boek.nl dan een berichtje en we verwijderen de link naar je ebook zo snel mogelijk. Hetzelfde geldt voor als je je ebook naar ons opgestuurd hebt en het bij ons op de server staat.

Heb je een vraag maar staat hij hier niet bij ? Stuur je vraag via e-mail of reageer simpelweg hieronder.

3 comments on “FAQ

  1. Ik heb een kobo aura HD e-reader. Een paar boeken komen met normale letters binnen het kader van mijn scherm. Maar vele komen met te kleine letters binnen het scherm. De grote van de letters zijn niet in te stellen met de kobo reader. Zijn er boeken met normale letters en ook met kleine letters? Indien het zo is, dan moet ik boeken hebben met normale letters. Kunt u aangeven hoe ik dit kan herkennen?
    gr.Max

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *