Hoe ebooks op tablet zetten?

Hoe zet je ebooks op je tablet? Het hangt ervan af of je een iPad of een Android-tablet hebt. Hier hebben we voor je beschreven hoe je ebooks op je iPad kunt zetten. Als je wilt weten hoe je ebooks op je Android-apparaat zet, moet je even verder lezen. In principe gaat het plaatsen van ebooks […]

Hoe ebooks op tablet zetten?

Hoe zet je ebooks op je tablet? Het hangt ervan af of je een iPad of een Android-tablet hebt. Hier hebben we voor je beschreven hoe je ebooks op je iPad kunt zetten. Als je wilt weten hoe je ebooks op je Android-apparaat zet, moet je even verder lezen.

In principe gaat het plaatsen van ebooks op je tablet net als het plaatsen van andere bestanden op je tablet. Er zijn globaal vier manieren hoe je ebooks op je tablet krijgt. Via een usb-kabel, draadloos, via een SD-kaart of via de cloud. Elk van deze methoden behandelen we hieronder kort.

1. Ebooks via usb op je tablet zetten

Je tablet kun je via een usb-kabel verbinden met een computer. Vervolgens kun je in je Verkenner (Windows) of in je Finder (Mac) naar je tablet gaan en de epub-bestanden verplaatsen van je computer naar je tablet. Zet de bestanden bijvoorbeeld in de map ‘boeken’, zodat je ze gemakkelijk terug kunt vinden.

2. Ebooks via een SD-kaart op je tablet zetten

Je tablet heeft meestal een intern geheugen en een verwisselbaar geheugen in de vorm van een SD-geheugenkaart. Die SD-kaart kun je laden met ebooks. Stop de SD-kaart eerst in je computer of laptop (rechtstreeks of via een adapter) en sleep je collectie ebooks van je computer naar de juiste map op het SD-kaartje. Als je de SD-kaart weer in je tablet plaatst, kun je genieten van je collectie ebooks op je tablet.

3. Ebooks via een draadloze verbinding op je tablet zetten

Heb je een draadloos netwerk waar je tablet en je pc of Mac op aan zijn gesloten? Dan kun je je ebook-bestanden ook draadloos op je tablet zetten. Sleep de epubs gewoon naar de juiste map op je tablet en je kunt meteen beginnen met lezen.

4. Ebooks via de ‘cloud’ op je tablet zetten

Het is ook handig om je verzameling ebooks in de ‘cloud’ te bewaren. De cloud is een account via bijvoorbeeld Dropbox, iCloud of Google Drive. Hiermee heb je (gratis) ruimte op een server die je altijd en overal via internet kunt benaderen. Via jouw tablet maak je met de bijbehorende app automatisch verbinding met je bestanden in de cloud. Zo kun je vanaf welk apparaat ook bij jouw verzameling ebooks.\

5. Naar jezelf mailen

Waarschijnlijk ontvang je ook mail op je tablet. Zo niet, dan kun je ook nog via je browser gebruikmaken van webmail. Als je nu de ebooks die je wilt lezen naar jezelf mailt, kun je ze op je tablet openen en lezen. Dit is een gemakkelijke manier om snel één of enkele ebooks op je tablet te krijgen.

6. Downloaden uit de Google Play Store

Heb je nog geen ebooks? Dan kun je die gemakkelijk downloaden uit de Google Play Store. Waarschijnlijk heb je de Play Store-app al op je tablet staan. Open de app en zoek naar een genre of titel van een ebook. Er zijn ook gratis ebooks die je kunt downloaden en direct kunt lezen. De Google Play Store kun je zowel met je tablet als met je smartphone gebruiken.