Hoeveel ebooks op 4GB?

Er zijn ereaders met alleen een intern geheugen, maar er zijn ook ereaders waarvan het geheugen eenvoudig uitgebreid kan worden met een SD-kaart. Op die manier kun je met vrij weinig geheugen honderden of zelfs duizenden boeken opslaan. Meer dan je in je leven zult kunnen lezen. Op deze pagina geven we antwoord op de […]

Er zijn ereaders met alleen een intern geheugen, maar er zijn ook ereaders waarvan het geheugen eenvoudig uitgebreid kan worden met een SD-kaart. Op die manier kun je met vrij weinig geheugen honderden of zelfs duizenden boeken opslaan. Meer dan je in je leven zult kunnen lezen. Op deze pagina geven we antwoord op de veelgestelde vraag hoeveel ebooks je op 2 GB, 4GB, 8GB of zelfs 16GB kwijt kunt.

Een ebook bestaat in de regel alleen uit woorden (bij non-fictieboeken komen wel regelmatig afbeeldingen voor), wat inhoudt dat een ebook niet veel ruimte inneemt. Gemiddels neemt één ebook slechts 500 kb aan ruimte in. Dat is 0,5 MB. De meeste moderne geheugenkaarten bevatten geheugenruimte die in GB (GigaByte) wordt gerekend. Eén GB is weer 1.000 MB.

Hoeveel ebooks op 2GB?

Volgens het bovenstaande rekenvoorbeeld kunnen er maar liefst 4.000 ebooks op een SD-kaartje van 2GB. Natuurlijk is het altijd beter om je geheugenkaart niet helemaal vol te zetten, omdat je ereader anders erg traag wordt.

Hoeveel ebooks op 4GB?

Op een SD-kaart van 4GB kunnen dan logischerwijze twee keer zo veel ebooks, namelijk 8.000. Beter is het wel om je geheugenkaart niet helemaal vol te zetten.

Hoeveel ebooks op 8GB?

Op een SD-kaart van 8GB kunnen theoretisch 16.000 ebooks komen te staan.

Hoeveel ebooks op 16GB?

Op een geheugen van 16GB kun je 32.000 ebooks kwijt.

Gemiddeld 2.000 ebooks per GB

Voor het gemak kun je dus rekenen met 2.000 boeken per GB. Al met een beperkt geheugenkaartje kun je jouw bibliotheek dus makkelijk uitbreiden tot duizenden ebooks! Lees je één ebook per week – wat al een behoorlijke leesscore is – dan kun je met een SD-kaart van 1GB aan ruimte gevuld met ebooks dus al veertig jaar vooruit. Zo kom je niet snel zonder leesvoer te zitten!

Backup voor je ebooks

Zorg wel altijd voor een backup. Als er iets misgaat met je ereader, dan heb je tenminste nog een kopie van je hele bibliotheek aan ebooks.

2 comments on “Hoeveel ebooks op 4GB?

    1. Goeie vraag. Als ik naar mijn eigen e-books kijk, zie ik dat de bestanden groter zijn omdat de kwaliteit van het omslagbeeld hoger is. Ik vermoed zo dat het daaraan ligt, omdat veel tablets en readers nu ook beeld in hoge resolutie weergeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *