Hoe ebooks op ereader zetten?

Hoe moet je ebooks op je ereader zetten? Hiervoor zijn een aantal methoden, afhankelijk van welke ereader je hebt en wat je eigen voorkeur is. We bespreken een aantal mogelijkheden op deze pagina en verwijzen je eventueel naar de specifieke informatie op andere pagina’s. Algemeen: ebooks op je ereader zetten In het algemeen zijn er […]

Hoe ebooks op ereader zetten?

Hoe moet je ebooks op je ereader zetten? Hiervoor zijn een aantal methoden, afhankelijk van welke ereader je hebt en wat je eigen voorkeur is. We bespreken een aantal mogelijkheden op deze pagina en verwijzen je eventueel naar de specifieke informatie op andere pagina’s.

Algemeen: ebooks op je ereader zetten

In het algemeen zijn er vier methoden om je ebooks op je ereader te zetten.

1. Kopen en downloaden op je ereader zelf

Moderne Ereaders hebben meestal een winkel waarin je kunt shoppen naar nieuwe ebooks. Deze kun je vervolgens afrekenen met je creditcard en direct via wifi downloaden naar je ereader. Meestal is er ook een aanbod aan gratis te downloaden ebooks.

2. Overzetten vanaf je computer

De tweede optie is om je ereader te verbinden met je computer. Dat doe je met een usb-kabel. Vervolgens kun je in je Verkenner (Windows) of in je Finder (Mac) naar je ereader gaan en epub-bestanden verplaatsen van je computer naar je ereader.

3. Overzetten via Adobe Digital Editions

In plaats van handmatig overzetten kun je ook een programma gebruiken. Een veelgebruikt programma voor het beheren van je ebooks tussen je pc, Mac en je ereader is Adobe Digital Editions. Dit programma kun  je gratis downloaden, waarna je gemakkelijk ebooks naar je ereader verplaatst of ze verwijdert. Met het programma kun je ook ebooks op je computer lezen.

4. Op een SD-kaart zetten

Ereaders hebben vaak een intern geheugen en een verwisselbaar geheugen in de vorm van een geheugenkaartje. Dat geheugenkaartje kun je laden met ebooks. Stop de SD-kaart simpelweg in je computer of laptop (rechtstreeks of via een adapter) en laad je collectie aan ebooks erop. Daarna steek je het kaartje in je ereader om te genieten van je collectie ebooks.

Ebooks op je tablet zetten

Het plaatsen van ebooks op je tablet gaat op dezelfde manier als het beheren van andere bestanden. Hiervoor kun je gebruikmaken van bijvoorbeeld je bestanden in de cloud, een verbinding via usb of je kunt je ebooks naar jezelf mailen, zodat je ze ook op je tablet hebt. Meer informatie over hoe je ebooks op je tablet zet, vind je hier.

Wil je ebooks overzetten van je tablet naar je ereader? Lees dan dit.

Ebooks op je iPad zetten

Ebooks op je iPad zetten werkt ongeveer op dezelfde manier als dat je ebooks op een andere tablet zet. Bij de iPad kun je daarnaast gemakkelijk gebruikmaken van iTunes of iBooks.

Ebooks op je Kobo zetten

Ebooks op je Kobo zetten werkt vrijwel hetzelfde als op andere ereaders. We hebben de procedure hoe je ebooks op je Kobo zet hier uitgebreid beschreven.

2 comments on “Hoe ebooks op ereader zetten?

  1. via ADE heb ik mijn KOBOeReader geautoriseerd. echter, ik krijg het boek NIET op mijn e-reader. Melding: Failed to write destination file.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *