Jonathan Swift – Gulliver’s Reizen

In dit wereldberoemde jeugdboek voert de Britse Jonathan Swift de Londense scheepsarts Lemuel Gulliver op. Gulliver’s Reizen zijn verslagen van de avonturen die hij beleeft van zijn reizen naar verre oorden aan de andere kant van de wereld.

downloaden gratis gullivers reizen
download dit ebook

In dit wereldberoemde jeugdboek voert de Britse Jonathan Swift de Londense scheepsarts Lemuel Gulliver op. Gulliver’s Reizen zijn verslagen van de avonturen die hij beleeft van zijn reizen naar verre oorden aan de andere kant van de wereld. Het zijn eigenlijk 4 losse verhalen, maar ze worden aan elkaar verbonden door dezelfde hoofdpersoon.

Zo komt Gulliver na een scheepsramp in het land van de Lilliputters, kleine mensen die hem vastbinden terwijl hij op het strand ligt te slapen. In eerste instantie willen de Lilliputters de reus kwaad doen, maar als Gulliver hun vertrouwen wint leert hij alles over de cultuur en het leven van de Lilliputters.

Tijdens een andere reis komt Gulliver in het land van de reuzen terecht en is hij zelf de kleine man. Telkens weer leert Gulliver de bewoners van de landen kennen en keert hij na enige tijd weer terug naar zijn vaderland. Dit satirische boek is een soort parodie op de samenleving in de 18de eeuw, maar kan nog steeds actueel worden genoemd, ook al is het al bijna 300 jaar oud. Ook volwassenen hebben Gulliver’s Reizen met veel plezier gelezen.

Inhoud van Gulliver’s Reizen

  • Deel 1: Een reis naar Lilliput
  • Deel 2: Een reis naar Brobdingnag
  • Deel 3: Een reis naar Laputa, Balnibarbi, Glubdubdribb, Luggnagg en Japan
  • Deel 4: Een reis naar het land van de Houyhnhnms

Je kunt het gratis downloaden en lezen doordat de auteursrechten verlopen zijn.

Download dit gratis ebook in epub op dbnl.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Vind je gratis ebooks leuk?Al geliket? Je kunt dit sluiten!