Derk van der Laan – Lopen wil iedereen

download dit ebook

Derk van der Laan, een Nederlandse vakjournalist en adviseur, heeft ontdekt dat het alledaagse lopen weinig aandacht krijgt. Hij wijst erop: “Het gevolg? Zelfs op plekken waar lopen prima mogelijk is, blijven mensen vaak liever zitten. Ze hebben geen zin om zelf in beweging te komen en kiezen voor de auto of andere vervoermiddelen. Helaas krijgen mensen die veel lopen vaak niet voldoende ruimte.” Derk vervolgt zijn verhaal: “Ik zie dit fenomeen in verschillende landen. Als specialist in stedenbouw en verkeer & vervoer schrijf ik graag levendige en heldere verhalen, zowel lange artikelen als korte stukjes. Ik ben een fervent fietser en wandelaar. Hoewel ik in Amsterdam woon, ben ik in heel Nederland te vinden. Ik reis door Europa en ben bekend met de levensgeur van zowel India als de Verenigde Staten.”

Is er iets bijzonders aan lopen? Nou, of het nu gaat om een korte wandeling of een lange reis, lopen is net zo alledaags als eten en drinken. Helaas wordt de werkelijkheid vaak overheerst door wielen in plaats van voeten, omdat we steeds meer tijd voor schermen doorbrengen.

Desondanks zijn er in veel landen burgers en professionals die erin slagen om mensen aan te moedigen meer te gaan lopen en ervoor zorgen dat de infrastructuur verbetert.

En dat is precies waar de dienst van Derk van der Laan om de hoek komt kijken. Samen met illustrator Len Munnik biedt hij een service voor jong en oud, die dient als inspiratiebron voor gezondheidsprofessionals, ondernemers en iedereen die het algemeen belang voor ogen heeft.

Download dit gratis ebook in pdf op gewoongezondlopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Vind je gratis ebooks leuk?Al geliket? Je kunt dit sluiten!