Drs S. Wieling – Het Grondsop voor de Goddelozen

De biografie Het Grondsop voor de Goddelozen behandelt leven en werk van J.P. van Praag, de humanist. Van Praag zette zich volgens eigen zeggen in voor de gelijkberechtiging van buitenkerkelijken. Dit is op zichzelf al een studie waard (het humanisme schijnt voor heel andere doeleinden in het leven te zijn geroepen). Ook de vraag wat […]

download dit ebook

De biografie Het Grondsop voor de Goddelozen behandelt leven en werk van J.P. van Praag, de humanist. Van Praag zette zich volgens eigen zeggen in voor de gelijkberechtiging van buitenkerkelijken. Dit is op zichzelf al een studie waard (het humanisme schijnt voor heel andere doeleinden in het leven te zijn geroepen). Ook de vraag wat te denken van de humanistische geheimtaal rechtvaardigt een biografie.

De lezer zal zich aan het eind van de biografie verbazen over de geboden vergezichten, zich een oordeel kunnen vormen over humanistische organisaties en inzien dat er in het Humanistisch Verbond decennialang volkomen onbegrip heerste over levensbeschouwelijke zaken als homoseksualiteit. Tevens krijgt de lezer een visie op Van Praag, de gedreven en getergde leider van de humanisten.

Download deze gratis biografie in pdf op jpvanpraag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Vind je gratis ebooks leuk?Al geliket? Je kunt dit sluiten!