Edward Hendriks – Nooit meer dansen

Een huiveringwekkend kort verhaal over een broer en een zus die elkaar hartgrondig haten. Met zo’n 2.000 woorden is dit een perfecte thriller om even onderweg te lezen. Een kort fragment: Ik stuur de Land Rover door de bocht. Het gebrom van de zescilinder en het knerpen van de verse sneeuw zijn de enige geluiden […]

edward hendriks - nooit meer dansen
download dit ebook

Een huiveringwekkend kort verhaal over een broer en een zus die elkaar hartgrondig haten. Met zo’n 2.000 woorden is dit een perfecte thriller om even onderweg te lezen.

Een kort fragment:

Ik stuur de Land Rover door de bocht. Het gebrom van de zescilinder en het knerpen van de verse sneeuw zijn de enige geluiden die door het landschap klinken. Op het rechte stuk tot de volgende bocht zie ik een ree de weg over hupsen.

Onwillekeurig denk ik weer aan het dansen van Véronique. Het eeuwige dansen, die stomme muziek, waarvan ik dacht dat er nooit een einde aan zou komen.

Als ik stop met dansen, ben ik dood, zei ze altijd. Een voorspellende gave, dat moet ik haar nageven.

Het is gebeurd. Nooit meer hoef ik me te verbijten. Nooit meer die denigrerende blikken of opmerkingen. De fijnzinnige kunstenares die zich verheven voelt boven de ruwe handwerker. Het is me een raadsel hoe we ooit samen in één baarmoeder hebben kunnen zitten, maar nu is het afgelopen. Eindelijk heb ik het aangedurfd om het heft in eigen hand te nemen. Letterlijk, zo ongeveer.

Download dit gratis ebook in epub of pdf op smashwords.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Vind je gratis ebooks leuk?Al geliket? Je kunt dit sluiten!