Hotze de Roos – De schippers van de Kameleon

De schippers van de Kameleon is het eerste deel uit de bekende jeugdboekenserie De Kameleon van schrijver Hotze de Roos. De illustraties zijn van Gerard van Straaten, nadat de eerste druk werd geïllustreerd door Pol Dom. De eerste editie kwam uit in 1948 en is verschillende malen herdrukt. Dit boek is in 2003 verfilmd door Steven […]

gratis downloaden de kameleon
download dit ebook

De schippers van de Kameleon is het eerste deel uit de bekende jeugdboekenserie De Kameleon van schrijver Hotze de Roos. De illustraties zijn van Gerard van Straaten, nadat de eerste druk werd geïllustreerd door Pol Dom. De eerste editie kwam uit in 1948 en is verschillende malen herdrukt. Dit boek is in 2003 verfilmd door Steven de Jong, met enkele wijzigingen in het verhaal. In de film is de buurjongen Cor Bleeker een buurmeisje geworden.

Het verhaal van De schippers van de Kameleon: de tweelingsbroers Hielke en Sietse wonen in het fictieve Friese dorp Lenten, aan een groot meer. Ze dromen ervan een eigen boot te hebben. Als er op een dag een oude sleepboot in de vaart achter hun huis strandt, ruiken de jongens hun kans. Met behulp van hun vader kunnen ze de oude boot overnemen van de eigenaar. Als ze dan ook nog de motor van een oude auto voor hun boot kunnen gebruiken, komt een jongensdroom uit.

Het was in 1948 dat dit boek voor het eerst verscheen. Daarom zijn nu, na 70 jaar, de auteursrechten op het boek verlopen. Dat betekent dat we het boek gratis kunnen lezen. Je kunt dit deel van De Kameleon dan ook gratis in pdf downloaden van de website van de Digitale Bibliotheek van de Nederlandse letteren.

Een klassieker die Nederlandstalige kinderen ook anno 2018 nog weet te boeien!

Download dit ebook gratis in pdf op dbnl.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Vind je gratis ebooks leuk?Al geliket? Je kunt dit sluiten!