Jacques d’Ancona – Ze hebben je nodig

Je zou het niet zeggen, maar de feiten liegen niet: op 15 september 1937 kwam Jacques J. d’Ancona in Groningen ter wereld. De oudere generaties kennen hem natuurlijk van Henny Huismans’ Soundmixshow, maar Jacques d’Ancona was zo veel meer. Pardon, hij ís zo veel meer, want al is hij 15 jaar geleden met pensioen gegaan, Jacques loopt […]

download gratis ebook jacques d'ancona
download dit ebook

Je zou het niet zeggen, maar de feiten liegen niet: op 15 september 1937 kwam Jacques J. d’Ancona in Groningen ter wereld. De oudere generaties kennen hem natuurlijk van Henny Huismans’ Soundmixshow, maar Jacques d’Ancona was zo veel meer. Pardon, hij ís zo veel meer, want al is hij 15 jaar geleden met pensioen gegaan, Jacques loopt nog altijd rond op de cultuurredactie van Dagblad van het Noorden.

Cultuurredacteur Eric Nederkoorn van Dagblad van het Noorden sprak Jacques d’Ancona urenlang in zijn woonplaats Paterswolde en tekende zijn levensverhaal op in een lange monoloog. Eerder werden delen in de krant gepubliceerd. Met Jacques’ hele verhaal (onder andere over zijn Joodse vader die in de oorlog moest onderduiken) kun je nu als gratis pdf of epub downloaden.

Download dit gratis ebook in pdf of epub op dvhn.nl (download start direct)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Vind je gratis ebooks leuk?Al geliket? Je kunt dit sluiten!