Mario Withoud – Van Schokland gekomen

gratis ebook van schokland gekomen
gratis ebook van schokland gekomen
download dit ebook

Mario Withoud, geboren in 1965, heeft zijn jeugd doorgebracht in Amsterdam, voordat hij op zijn 33-ste naar Almere vertrok.

Toen hij op de Lagere School zat, overwoog Withoud een interessante carrière als Swiebertje. Ondanks dat hij de mogelijkheid had om naar het vwo te gaan, koos hij ervoor om naar de lts te gaan. Zp kon hij zijn eigen wagen repareren als hij als vrachtwagenchauffeur gestrand was met pech. Uiteindelijk behaalde hij zijn vwo-diploma via de route mavo-havo. Ondanks dit alles heeft hij nooit een rijbewijs behaald.

In 1825 wordt de vierjarige Anne geconfronteerd met een verwoestende overstroming op het reeds armoedige Schokland. De golven verzwelgen alles wat ze bezit. Bijna 200 jaar later ervaart Anneke in Lelystad een geheel andere reeks uitdagingen in haar strijd om te overleven. Een ontmoeting met de dichter Maarten Luger uit Almere verandert haar leven drastisch en doet haar nadenken over haar afkomst en toekomst.

De roman Van Schokland gekomen vertelt het verhaal van doorzettingsvermogen in de strijd om te overleven, over het overwinnen van vooroordelen, eenzaamheid en volharding. Het benadrukt dat wat in het verleden is gebeurd, nog steeds actueel is. Dit verhaal omvat tevens de geschiedenis van Flevoland en zijn gemeenschappen in de vorm van een familiekroniek die zich uitstrekt van 1825 tot maart 2018.

Download dit gratis ebook in epub op mariowithoud.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Vind je gratis ebooks leuk?Al geliket? Je kunt dit sluiten!