Renata Hamsikova – Hoogbegaafd opvoeden

gratis e-book hoogbegaafde kinderen
gratis e-book hoogbegaafde kinderen
download dit ebook

Het specialisme van de auteur is naar eigen zeggen ‘uitzonderlijk begaafde mensen weer zichzelf te helpen zijn, counseling van uitzonderlijk begaafde kinderen, begeleiding van hun ouders, coaching van uitzonderlijk begaafde vrouwen en maatwerkadvies voor het onderwijs’.

Om ouders met hoogbegaafde kinderen te helpen heeft ze een gratis te downloaden e-book geschreven, waar ook een werkboek met oefeningen bij te downloaden is.

Het opvoeden van een hoogbegaafd kind is een uitdagende taak. Hoogbegaafde kinderen verschillen op vele manieren van gemiddelde kinderen, wat eigenlijk niet verrassend is.

Uit onderzoek in de Verenigde Staten blijkt dat hoogbegaafde baby’s zich al anders gedragen. Ze zijn vaak erg alert, hebben onregelmatige slaappatronen en zijn voorzichtig, omdat ze al vroeg in de wieg merken dat ze zich kunnen stoten. Ze tonen een grote interesse in de wereld om hen heen en willen soms gewoon niet gaan slapen.

Hun hoge activiteitsniveau kan leiden tot overprikkeling en moeilijk in slaap vallen. Ze hebben vaak een sterke wil en raken snel verveeld met speelgoed. Het is belangrijk dat ze leren dat er tijd is om te spelen en tijd om naar bed te gaan, maar het is moeilijk om een vast ritme te vinden. Ze hebben vaak een sterk gevoel van rechtvaardigheid en begrijpen niet waarom beloftes worden verbroken of waarom anderen hen pijn doen.

De meeste ouders slagen erin om hun hoogbegaafde kind te geven wat het nodig heeft. Het is leuk om te zien hoe ze op jonge leeftijd al goed kunnen praten, automerken kennen, kleuren herkennen en tot twintig kunnen tellen. Maar kunnen niet alle kinderen dat? Het is gewoon leuk om met je kind te spelen…

Meestal gaat alles wel goed totdat ze naar school gaan. Het kind is dan blij en vrolijk. Maar dan…

Download dit gratis ebook in pdf op ieku.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Vind je gratis ebooks leuk?Al geliket? Je kunt dit sluiten!