Salman Rushdie – Woede


download dit ebook

Woede is een roman van Salman Rushdie, uitgegeven in 2001 als Boekenweekgeschenk. Het boek gaat over Malik Solanka, een historicus die een moeizaam huwelijk ontvlucht door zich in New York te vestigen. In New York begint hij poppen te maken, als uitlaatklep voor zijn woede.

Malik is een man met een complex verleden. Hij werd geboren in India, maar zijn familie emigreerde naar Engeland toen hij nog jong was. Malik voelt zich nooit helemaal thuis in Engeland, en hij wordt ook niet aanvaard door de Indiase gemeenschap.

Malik’s huwelijk met zijn vrouw, Pamela, is ook niet gelukkig. Pamela is een dominante vrouw die Malik altijd onder controle wil houden. Malik voelt zich gevangen in zijn huwelijk, en hij is bang om zijn ware zelf te laten zien.

Als Malik’s huwelijk uiteenvalt, besluit hij om naar New York te verhuizen. In New York begint hij een nieuw leven, maar hij blijft worstelen met zijn woede. Hij maakt poppen die zijn woede vertegenwoordigen, en hij speelt met deze poppen om zijn woede te kanaliseren.

Een dag ontmoet Malik een vrouw genaamd Linda. Linda is een kunstenaar die Malik’s poppen mooi vindt. Ze nodigt Malik uit om met haar te werken, en Malik begint zijn kunst te delen met de wereld.

Door zijn kunst begint Malik zijn woede onder controle te krijgen. Hij leert dat zijn woede een kracht kan zijn, en hij gebruikt deze kracht om zijn kunst te creëren.

Woede is een complex en veelzijdig boek dat een fascinerend kijkje geeft in de menselijke psyche. Rushdie beschrijft de verschillende vormen van woede, zowel positieve als negatieve. Hij laat zien hoe woede een krachtige kracht kan zijn, zowel voor goed als voor kwaad.

Vanwege de laffe aanslag op Rushdie in augustus 2022, besloot de CPNB, de organisatie voor de promotie van de boekenverkoop in Nederland, het gratis ter beschikking te stellen als e-book.

Download dit gratis ebook in epub of pdf op hebban.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Vind je gratis ebooks leuk?Al geliket? Je kunt dit sluiten!