Simon van Baars – Openbaringen vanuit Jeruzalem

download dit ebook

Het eerste deel van dit boek is een intrigerend en leerzaam verhaal dat gaat over een joodse hoogleraar in Jeruzalem, die tijdens zijn gebeden openbaringen ‘beleeft’. Deze lijken op passages in de Bijbel, die joden en christenen geheel anders van elkaar bekijken. Deze worden aan de hand van vele Bijbelteksten verduidelijkt.

Steeds wordt de locatie in de Bijbel van de desbetreffende passages vermeld, zodat de lezer alles zelf kan nazoeken. Omdat bestaande vertalingen van de Bijbel vaak zeer gekleurd, of onvolledig, zijn, is grotendeels een eigen vertaling gemaakt, die zeer dicht aansluit op de Hebreeuwse grondtekst, en toch zeer modern en goed leesbaar is.

Het tweede deel van dit boek is een kort overzicht van alle profetische boeken, met de belangrijkste historisch-wetenschappelijke informatie en aanvullende wetenswaardigheden over het Hebreeuws en Aramees. Zonder deze aanvullende informatie is het uiterst moeilijk om de profetieën in de Bijbel te kunnen begrijpen.

Simon van Baars is hoogleraar in de grond-, weg-, en waterbouw, en heeft binnen zijn vakgebied vele publicaties en boeken geschreven. Hij woont in Zuid-Frankrijk, maar woonde eerder ook in Luxemburg, Australië en Nederland. Hij is een actief lid in de progressief-joodse wereld, heeft vaak de diensten op Sjabbat geleid, maar kent ook de christelijke wereld van binnenuit.

Dit boek is zijn tweede boek dat vanuit zijn religieuze achtergrond geschreven is, en had niet tot stand kunnen komen zonder zijn wetenschappelijke kennis en ervaring vanuit zijn vakgebied in combinatie met zijn bijbelkennis en ervaring in zowel de christelijke als de joodse wereld.

Download dit gratis ebook als in pdf op gratis-boek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Vind je gratis ebooks leuk?Al geliket? Je kunt dit sluiten!