Ton van Steen – De avonturen van Philip Bloemendorp

download dit ebook

Ton van Steen (1952) is een geboren Hagenees die al sinds zijn puberteit schrijft. Op Gratis-Boek.nl vind je inmiddels een aantal werken van deze schrijver.

Het nieuwste boek dat we van Ton van Steen kregen getipt is De avonturen van Philip Bloemendorp. Het is echter geen nieuw verhaal, maar een werk dat Van Steen al in 1990 schreef voor de Stichting Popmuseum, waar hij toentertijd bestuursvoorzitter was.

De avonturen van Philip Bloemendorp is een satirische roman. Uit de inleiding:

Maar weinig mensen weten hoe het eraan toeging in de begindagen van de Stichting Popmuseum (bestaansperiode: 1987 – 1998), die ten doel had om een museum over de geschiedenis van de popmuziek op te richten. De oprichter van de stichting liet het reilen en zeilen al gauw over aan de bestuursvoorzitter en de secretaris-penningmeester, die naarstig op zoek gingen naar sponsors om het doel van de stichting te verwezenlijken. Philip Bloemendorp, ex-medewerker van het Polygoonjournaal, zag zijn kans schoon; hij wilde meer publiciteit voor zijn zaak De Kofferpolygoon, waar men 78-toerenplaten kon kopen, en bood zich aan als sponsor. Vanaf dat moment begonnen zijn wilde avonturen, want in de wereld van de ‘seks, drugs en rock ’n roll’ vindt men weinig rust. Als werknemer had Philip ook nog Harro Bestebreurtje, de plat Haags sprekende zanger van de punkband Simon & The Dead Carmiggelts.

Download dit gratis ebook in odt op woodysboeken.blogspot.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Vind je gratis ebooks leuk?Al geliket? Je kunt dit sluiten!