Marc van Oostendorp – Heb je nou je zin!

download dit ebook

Een gemiddeld mens zegt op een dag wel 4.000 zinnen, maar maakt ze lang niet allemaal af. De meeste van die zinnen zijn ook niet echt de moeite waard. Maar enkele van die zinnen zijn misschien pareltjes die blijven hangen?

Hoe maak je nu eigenlijk een zin? En waarom praten we in zinnen? Waarom bijna altijd een onderwerp en een gezegde? En hoe lang is de langste zin ooit?

Schrijvers, filosofen, dichters, neerlandici denken hier al eeuwen over na. Het boek van taalkundige Marc van Oostendorp vat het samen in ongeveer evenveel zinnen als een mens in één dag uitspreekt.

Hij laat zien hoe je zinnen in elkaar zet en uit elkaar haalt. Hoe je mooie zinnen maakt aan de hand van wereldliteratuur en hoe je zinnen laat mislukken. Dit alles in een literaire zoektocht naar de beste zin.

Marc van Oostendorp (1967) werkt aan het Meertens Instituut in Amsterdam en bij de Universiteit Leiden. Hij schrijft veelvuldig over taal voor NRC Handelsblad en het maandblad van de Vereniging Onze Taal. Eerder publiceerde hij de boeken Tongval. Hoe klinken Nederlanders? (1996) en Een wereldtaal. De geschiedenis van het Esperanto (2004).

Download dit gratis ebook in pdf op www.hebjenoujezin.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Vind je gratis ebooks leuk?Al geliket? Je kunt dit sluiten!