Ton van Steen – Zomeridylle

download dit ebook

Ton van Steen (1952) is een geboren Hagenees die al sinds zijn puberteit schrijft. Zijn romans De duiker en Met terugwerkende kracht kun je ook gratis downloaden. 

De verhalenbundel Zomeridylle omvat 6 korte verhalen.

De protegé

Schrijver Gijsbert Nowan heeft contact met een spook dat zich niet aan het spookuur houdt. Zijn vriend Marcel heeft een protegé, zijn halfbroer Yanno, die een verstandelijke beperking heeft. Terwijl Marcel gaat daten met een beroemde musicalster, maakt Yanno kennis met de 12-jarige Donny. Het spook vertelt hen openhartig over zijn verleden. Yanno is bang dat Marcel bij de musicalster intrekt, die ver weg woont.

Met goed fatsoen straffen

De negentienjarige, filosofisch ingestelde Leslie Lever – invalkracht in de thuiszorg -, neemt wraak voor zijn boezemvriend Regina, die transgender is en in een bordeel werkt, waar ze mishandeld wordt.

De rechter

Strafrechter Albert Beurtmans, die persoonlijk uitgaat van vijf harde levenswetten, moet een oordeel vellen over een zaak waarin een jongeman, de dichterlijk ingestelde Alex Zadelhof, wordt verdacht van de moord op een jongen.

Tinus van de thuiszorg

Dagboek van de 29-jarige Tinus, die als huishoudelijke hulp in de thuiszorg werkt.

De kat

Quinten, de kamerverhuurder van Tinus van de thuiszorg, heeft een kat doodgemaakt, waar hij zich al lang aan ergerde, en begraven in zijn tuin. Het blijkt het huisdier te zijn geweest van de vrouw met wie hij een date heeft…

Zomeridylle

Ad Reply, student rechten, wiens vriendin Edith Post in de thuiszorg werkt, heeft een baantje op het advocatenkantoor Con Trol, Alt en D.E. Lete. Hij raakt beroepsmatig betrokken bij een zedenzaak rond docent Ano Niem en leerling Eddy Mail en bekommert zich om zijn buurjongetje Caps Lock.

Download dit gratis ebook in odt op gratis-boek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Vind je gratis ebooks leuk?Al geliket? Je kunt dit sluiten!