Bart FM Droog (red.) – Moordballaden

Ruim veertig poëten of hun nazaten uit Nederland en Vlaanderen lieten van zich horen na een oproep op Facebook om gedichten bij echt gebeurde moordzaken te schrijven of in te sturen. Van de moord op Bonifatius in 754 – al in de achtste eeuw bezongen door een tot dusver onbekend Fries dichter – tot een nog […]

download gratis poëzie moordballaden Op ware moorden gebaseerde gedichten
download gratis poëzie moordballaden Op ware moorden gebaseerde gedichten
download dit ebook

Ruim veertig poëten of hun nazaten uit Nederland en Vlaanderen lieten van zich horen na een oproep op Facebook om gedichten bij echt gebeurde moordzaken te schrijven of in te sturen. Van de moord op Bonifatius in 754 – al in de achtste eeuw bezongen door een tot dusver onbekend Fries dichter – tot een nog steeds onopgehelderde roofoverval met dodelijk gevolg in 2011. Ze staan allemaal in de poëziebundel Moordballaden, die de ondertitel Op ware moorden gebaseerde gedichten heeft en stond onder redactie stond van Bart FM Droog.

Onder de deelnemende dichters zijn bekende namen als Ruben van Gogh, Diana Ozon, F. Starik en Elly de Waard. Ook minder bekend dichttalent als de Rotterdamse ex-moordrechercheur Robert E. Bal en de jonge stadsdichter van Groningen Lilian Zielstra leverden een bijdrage aan deze bundel.

Aan elk gedicht gaat een korte opsomming van de feiten vooraf: datum locatie, naam en leeftijd slachtoffer(s), status (opgelost/onopgelost). Na het gedicht volgt een droge beschrijving van de moordzaak, met doorverwijzingen naar extern bronmateriaal.

In september 2017 verschijnt van Moordballaden een gedrukte versie bij uitgeverij Vliedorp uit Houwerzij.

Download dit gratis ebook in pdf op nederlandsepoezie.org (download start direct)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Vind je gratis ebooks leuk?Al geliket? Je kunt dit sluiten!